атавизам

atavism

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • атавизам — (лат atavus напредок) биол сличност со предците, случај кога кај живите суштества се појавува некое својство што нормално не постои кај односниот вид, туку кај некои подалечни предци (на пр, зајачка усна, прекубројни прсти кај луѓето) …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.